Information

Nu är driftsättningen snart igång

Nu är driftsättningen snart igång

Idag skickade vi ut ett separat (inte detta alltså) utskick till medlemmar som bor i områdena Almered, Flohult, Årenäs, Ramhulta och Fjäråsvägen. Men för er som inte bor där (eller inte fick något utskick), så har vi inte glömt bort er. Det kommer ytterligare tillfällen för fler uppstarter, men planen är nu att börja med cirka 300 hushåll som kommer startas upp i en pilot. Detta innebär att vi ska testa så att teknik och incidenthantering fungerar som det är tänkt, innan vi går vidare till övriga områden i och kring Sätila.

Nästa mål är att färdigställa nodhuset i Sätila, därefter det längs Hultavägen och sist det i Björlanda.

Tidplanen för detta är att det sker under hösten/vintern (beroende på hur bra det går med blåsning och svetsning) och att vi senare kommer tända upp nod för nod som de blir klara.

De första hushållet driftsätts alltså om ett par veckor, därefter gissar vi att nästa fas kan påbörjas under oktober/november (Sätilanoden) och Hultanoden därefter. Björlandanoden får troligen invänta nyårets ankomst (och kanske lite till) innan det blir klart.

För er som undrar när ni ska säga upp ert nuvarande abonnemang så rekommenderar vi i styrelsen att ni inväntar driftsättningen av ert område, för att inte riskera att bli utan telefon/internet eller TV. Tidplanen kan komma att revideras.

Hälsningar från Styrelsen
Sätila Fiber Ekonomisk Förening