Tjänsteutbud

Via fiberanslutning kommer du att kunna välja mellan ett stort antal olika tjänster och leverantörer. Föreningen har upphandlat ett gruppavtal som är frivilligt att ansluta sig till. Det går också bra att välja fritt bland de andra tjänster och leverantörer som finns tillgängliga i fibernätet. Om du är intresserad av att själv välja kan du kika på Netatonces partnerportal där alla tillgängliga alternativ finns: plattform.netatonce.se. Utöver kostnaden för själva abonnemanget, tillkommer även föreningens månatliga driftkostnad, i dagsläget satt till 62,50 kr/månad inklusive moms.

Gruppavtal

För ett så kallat triple-play-abonnemang (tre-i-ett, med Internet, TV och Telefoni) kommer kostnaden vara 295 kr inklusive moms per månad för de medlemmar som väljer att hoppa på. Du får då:

Internet

  • Högsta kapacitet, minimum 200 Mbit/s (upp- och nedströms) per anslutning, vilket täcker de flestas behov med bred marginal
  • Möjligt med upp till 1000 Mbit/s uppkoppling (kostar ytterligare 99 kr/mån om det beställs direkt, beställer du senare kostar det istället 199 kr/mån)
  • Trådlös router ingår

TV

  • TV-tjänsten kommer erbjudas via sappa: sappa.se.
  • Cirka 20 kanaler ingår i basutbude
  • En (1) TV-box. Ytterligare TV-boxar kan köpas till för en fast engångskostnad. Upp till fem (5) boxar kan användas på samma anslutning.

Telefon

  • Telefon via fiber
  • Det går bra att föra över sitt gamla fasta nummer till det nya abonnemanget, detta kostar dock 99 kr extra (engångsavgift)

När ungefär kan jag sedan börja utnyttja fibern.

Exakt datum för driftsättning av vårt gemensamma fibernät är inte bestämt än, det beror helt på när vi blir klara med alla delmoment. Vi arbetar just nu för att bli klara under första halvan av 2018, men det kan gå fortare om arbetet löper på i god takt. Du kan läsa mer om projektplanen här.

Vilka beställer jag mitt abonnemang av?

Det kommer gå ut information om hur abonnemangen fungerar, men om du väljer gruppabonnemanget som föreningen har förhandlat fram, kommer du beställa detta via föreningen. Vill du välja ett annat alternativ, kontaktar du tjänsteleverantören direkt.

Ingår det köp av filmer/serier?

Nej, det ingår inga film-/seriekanaler, men du kan givetvis köpa till vilka streamingtjänster som helst, precis som med vilket bredbandsabonnemang som helst. Du kan även köpa till andra TV-paket än det basutbud som inkluderas. Du kan se vilka möjligheter som finns på www.sappa.se

Ingår det Play TV?

Detta beror på vilka TV-paket du köper till. Svtplay ingår alltid om du betalar din TV-licens och kan nås via alla bredbandstjänster i Sverige. För andra tjänster, som t.ex. Viaplay, kräver detta ett separat abonnemang.

Kan jag få specialpaket med t.ex sportkanaler?

Absolut. Både C.MORE och VIASAT:s sportkanaler går att köpa till.

Kan jag behålla mitt gamla telefonabonnemang?

Det finns inget som tvingar dig att säga upp ditt vanliga telefonabonnemang, men har du Telia i dagsläget kan du inte byta detta abonnemang till ett fiberabonnemang, eftersom Telia inte finns som tjänsteleverantör hos vår kommunikationsoperatör Netatonce.

Kan jag behålla min Telia mailadress?

Det finns inget som tvingar dig från att säga upp din Telia mailadress, men du måste kontakta Telia för prisuppgift för vad det kostar att ha kvar den.